Omscholing tot kok

Gepubliceerd op 30 augustus 2023 om 21:45

Eind september 1986 deed ik in het Bouwes Palace te Zandvoort, samen met 17 andere cursisten, de omscholing tot restaurantkok. Een samenwerking tussen de SVH en de gewestelijke arbeidsbureaus van noord Holland.

De omscholing heeft mij veel goeds gebracht. Ik was 12 jaar chef-kok in toonaangevende bedrijven en daarna zevenentwintig jaar docent koken bij het ROCvA.
Inmiddels ben ik gepensioneerd en schrijf ik boeken. In mijn derde boek, Wisseltongen, komt deze omscholing voor. Helaas weet ik niet meer alle voornamen van mijn medecursisten en ben ik erg benieuwd hoe het Frans van de(r) Braak, onze docent, is vergaan. In de archieven van de SVH is dit helaas niet meer te vinden.

Graag uw hulp.

V.l.n.r.: Elvira, ?, Bernadette, Hinke.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.